Az ellenzék nem hagyná kisajátítani Németh Szilárd Kis-Duna parti birkózócsarnokát

Közzétéve

Önmagában felháborító, hogy közpénzből épülhet fel a Németh Szilárd magánalapítványának tulajdonát képező csepeli birkózócsarnok – mondja Erdősi Éva. A hatpárti ellenzéki polgármesterjelölt az után szállt ki a beruházáshoz, hogy csütörtökön kiderült: ismét százmilliós nagyságrendben drágult a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány csarnokának építése.

Erdősi Éva az épülő Hollandi úti betoncsarnok kapuja előtt. (Forrás: Facebook/Erdősi Éva)

A Hollandi út és a Kis-Duna partja közé beékelt betontömbre úgy tűnik semennyi közpénzt nem sajnál a kormány – az eredetileg erre szánt kétmilliárd forintot előbb megduplázták, majd most kiderült, hogy még ez sem volt elég, mert időközben rájöttek, hogy a kapukat át kell tervezni, méghozzá gyakorlatilag oly módon, hogy a köznép még csak véletlenül se tudjon bejutni a közpénzmilliárdokból felépülő létesítménybe.

Október 13-án meg fog történni a változás, és vissza fogjuk adni Csepelt a csepelieknek!

– ígérte rövid bejelentkezésében az ellenzéki polgármesterjelölt.

Ami speciel a birkózócsarnok esetében nem lesz egyszerű, mivel a fideszes önkormányzat Borbély Lénárd polgármesteri közreműködésével 2017-ben minden előzetes lakossági egyeztetés nélkül a Hollandi úti önkormányzati telket nem eladta, hanem végleges használatba adta Németh magánalapítványának mindössze 35 millió forintért. Mivel a birkózócsarnoknak kiszemelt telek piaci értéke 134 millió forint, a fideszes városvezetés ezzel egy híján 100 millió millió forintot spórolt Németh Szilárdnak.

Németh Szilárd mert nagyot álmodni a Kis-Duna partjára. (Forrás: Facebook/Németh Szilárd)