Publimont-botrány: Németh Szilárd jobbkeze sietett Borbély Lénárdék segítségére?

Közzétéve

Az ellenzék szerint Németh Szilárd jobbkeze tépte le a Mészáros-mutyira figyelmeztető plakátjukat az SZTK előtti Publimont-reklámfelületről a hétvégén.

Kisebb háború kezd kialakulni a közterületi hirdetések körül az ellenzék és a Fidesz között Csepelen. Pontosabban a kerület központjában, az SZTK előtti placcon. De kezdjük az elején a sztorit. Az egész úgy kezdődött, hogy az ellenzék meghekkelte a Mészáros Lőrincéknek frissen felszerelt elektromos reklámtáblákat, többek között a szakrendelő elé kihelyezett hirdetőt:

Erdősi Éva, az ellenzék csepeli polgármesterjelöltje Bangóné Borbély Ildikó XXI. kerületi szocialista országgyűlési képviselővel.

Az üresen álló reklámhelyekre múlt szombaton matricákat ragasztottak, amivel felhívják a kerületi lakosság figyelmét: a Németh-Borbély páros nevével fémjelzett csepeli vezetés az önkormányzati választás előtt néhány héttel nekiállt kiárusítani a “családi ezüstöt”.

A Borbély Lénárd vezette fideszes többségű képviselőtestület ugyanis augusztus végén rendkívüli zárt ülésen úgy döntött, hogy több  tucat elektromos reklámhelyeket helyeznek ki Csepel különböző közterületein, majd megszavazták, hogy ezeket 2034-ig igen nyomott áron kiadják a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó reklámcégnek, a Publimont Kft-nek.

Visszatérve az ellenzéki akcióra: az önkormányzat emberei még aznap délelőtt leszedették a matricákat a Mészáros-féle reklámhordozókról. Aztán pénteken reggel az ellenzéki képviselők ismét felmatricázták az SZTK előtti reklámtáblát. A megismételt figyelemfelhívó akció után úgy tűnt, nyugvópontra jut a dolog.

Szombat reggel azonban, amikor a hatpárti ellenzék ismét a szokásos helyén, az SZTK sarkánál kitelepülve kampányolt a közös polgármesterjelöltjével, Erdősi Évával, váratlanul megjelent egy fekete dzsekis fickó, és egyetlen jól sikerült mozdulattal leszaggatta a matricát a Mészáros Lőrincéknek fenntartott felületről.

A történteket több szemtanú, például a helyszínen tartózkodó Bangóné Borbély Ildikó is a telefonjával rögzítette. A szocialista országgyűlési képviselő a felvételt később meg is osztotta a Facebook-oldalán. Speciel azzal, hogy ilyen az, “amikor a fideszes alkalmazott megdolgozik a pénzéért!”.

Úgy tudjuk ez után Erdősi Évát és Bangóné Borbély Ildikót, valamint az MSZP-t is emailben kereste meg a videón feltűnő személy. Aki ebben sérelmezi, hogy felvételt készítettek róla a rendelőintézet előtti területen, és ezt mindketten megosztották a közösségi oldalukon. Majd perrel fenyegeti a két csepeli ellenzékit arra az esetre, ha nem távolítják el a videót, mondván: nem közszereplő, és nem járult hozzá, hogy felvétel készüljön róla.

A videón látható, Borbély Lénárdék segítségére siető ember a szocialisták szerint Gál Balázs, aki Németh Szilárd csepeli polgármestersége idején a politikus kabinetjében dolgozott, majd a XXI. kerületi bukása után is mellette maradt. Tény: a Németh Szilárd nevére (és eredetileg a saját csepeli lakcímére) bejegyzett, és mostanra több mint 4 milliárd forint közpénzzel kitömött Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány egyszemélyes kurátorát júniusig Gál Balázsnak hívták.

Sőt egy néhány nappal ezelőtt kiadott hivatalos Közbeszerzési Értesítőben, amiben a közvélemény arról értesülhetett, hogy ismét százmilliós nagyságrendben drágult a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány Kis-Duna parti multifunkciós sportcsarnokának építése, kapcsolattartóként Gál Balázs van feltüntetve.

image.png
(Forrás: Közbeszerzési Értesítő)

Úgy tűnik, sem Bangónét, sem Erdősit nem hatotta meg az utólagos reklamáció, ugyanis a videó jelenleg is kint van a két ellenzéki politikus oldalán, ráadásul a megosztások számából ítélve több tízezer közösségimédia-használóhoz juthatott el mostanra.

Azt azért nem árt tisztán látni, hogy az egész közterületi plakátháborúnak Borbély és a csepeli fideszes önkormányzati vezetés ágyazott meg, mikor augusztus végén, tíz héttel az októberi önkormányzati választás előtt megszavazták a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó reklámcég beengedését a kerületi közterekre.