12 millióért telepítették, egész nyáron tikkadtan várta a csepelieket a főtéri szökőkút

Közzétéve

De van azért jó hírünk is: mire a téliesítés ideje eljön, talán már működőképes lesz a rendőrséggel szemben telepített berendezés!

Akinek még van arra energiája, hogy figyelemmel kísérje, nyomon kövesse a Szent Imre tér 2010 óta tartó folyamatos felújításának különböző stádiumait, illetve azt a sok-sok szépet és jót, amivel előbb a Németh Szilárd, majd a Borbély Lénárd nevével fémjelezett fideszes városvezetés a főteret felaggatta, annak feltűnhetett, hogy

a mögöttünk hagyott forró nyáron egyetlen napra sem sikerült az alábbi látványban részesíteni a csepelieket a Szent Imre tér rendőrség felőli részén:

Az ok: valamikor év elején (múlt év végén?) meghibásodott a szökőkút szivattyúszerkezete, és a csepeli városgazdának fenntartással megbízott külsős cégnek máig nem sikerült úrrá lennie a problémán. Pedig a fideszes városvezetés nem sajnálta a közpénzt a csepeliek közös kasszájából erre a beruházásra sem.

Bruttó 11,7 millió forintba került a szökőkút kivitelezése, derült ki egy közérdekű adatigénylésből. 

Az is Bogád Zoltán korábbi Index-újságíró, politikai aktivista kérdéseiből, pontosabban az azokra adott jegyzői válaszokból derült ki a múlt hónap végén, hogy szivattyúproblémák miatt keresték hiába a csepeliek a felfrissülést jelentő vízsugarakat a rendőrséggel szemben idén nyáron.

“A szökőkúttal és annak szivattyújával kapcsolatban hibák léptek fel. Az önkormányzat számos alkalommal jelezte ezt a tér felújítását végző Everling Kft. felé, és kérte a hiba mielőbbi elhárítását, garanciális keretek közt”

– írta augusztus 30-án keltezett levelében a csepeli jegyző Bogád Zoltánnak.

Az önkormányzat szerint a vállalkozó több alkalommal is járt a helyszínen, de csak az ősz végére ígérte a hibák elhárítását. Vagyis a nyári hőség enyhítésére szolgáló szökőkút egész nyáron működésképtelenül árválkodott a Szent Imre téren, ám jó hír, hogy mire téliesíteni kellene, talán készen is lesz.

Még a nyár folyamán, különböző csepeli Facebook-csoportokban terjedtek olyan vélemények is, hogy a legutóbbi télen elfagytak a csövek és szétfagyott maga a szivattyú is, de erről megerősített információk nincsenek.

Az említett közérdekű adatigénylésből különben kiderül az is, hogy a hányatott sorsú főtéri pavilonsorra ígért, ám tán jelenleg sem üzemelő nyilvános WC-t valakik folyamatosan és rettenetesen rongálják, a javítás pedig anyagbeszerzést is igényelt, és kizárólag “ezért “tűnhet úgy, hogy folyamatosan zárva van”.

Na igen. Jó munkához idő kell. Főleg a főtéren. Úgy az illemhely, mint szökőkút esetében.