Nagyrészt új, ugyanakkor tapasztalt arcokat is indít a hatpárti ellenzék Csepelen

Közzétéve

Csepelen hatpárti megegyezés van, vagyis az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum Mozgalom jelöltjei egymást segítve veszik fel a versenyt a Fidesszel szemben – hangoztatta Erdősi Éva, az ellenzéki pártok XXI. kerületi polgármesterjelöltje a Klubrádióban.

Hiába hívják papíron Borbély Lénárdnak a jelenlegi polgármestert, igazából ma is a Németh Szilárd igazgatja ezt a kerületet – jelentette ki a csepeli ellenzéki jelölt. Németh Szilárd több mint négymilliárd forintot kapott a Hollandi úti betonkolosszusára – említett egy példát, holott korábban még a Kis-Duna part megőrzését ígérte – emlékeztetett.

De nem felejtette el megemlíteni az ellenzéki polgármesterjelölt a csepeli fideszesek legutóbbi országos botrányát sem: augusztus végén rendkívüli, zárt önkormányzati ülésen Borbély Lénárd és a fideszes testületi többség vélhetően felsőbb utasításra úgy döntött, hogy 15 évre előre, potom pénzért kiadja a kerületi közterületeken létesített reklámfelületeket Mészáros Lőrinc reklámcégének.

Méghozzá úgy, hogy ezen 2034-ig Mészárosék egymilliárd forintot nyernek, a csepeliek pedig ugyanennyit veszítenek

– hangzott el. Erre a műsorvezető felvetette, hogy akkor a haszon úgymond “családban marad”, mire Erdősi kijelentette, “nekünk a család nem az ő családjukat jelenti, mi a csepelieket képviseljük, és nekünk mindent azért kell megtenni, hogy itt minél több pénz maradjon.”

A műsorban Erdősi Éva elmondta: 75 százalékban új arcokkal indul az ellenzék az október 13-i választáson Csepelen. Hozzátette: a csapatának tagja egy egészen fiatal tanárember is, ugyanakkor több idősebb, illetve az önkormányzat, a polgármesteri hivatal működésére évek óta rálátó képviselőjelölt is található benne. Magyarán a fiatalság és a rutin egyszerre van jelen.

A csepeli polgármesterjelölt szerint az általa, és a 12 egyéni képviselőjelölt által alkotott ellenzéki együttműködés a garancia arra, hogy nem lesznek hatalmi visszaélések a kerületben, „hiszen itt minden megegyezéshez a hat pártnak, de legalább négynek ugyanazt kell akarnia”. Tény: ez a fajta, érdemi vitákkal járó városvezetés szöges ellentétben áll az ellenvéleményt nem tűrő némethszilárdos-fideszes felfogással.

Ám Erdősi Éva szerint az, hogy a Németh Szilárd-Borbély Lénárd páros az elmúlt 9 évben Csepelen is kizárólag hazug panelszövegekkel, vagy személyeskedéssel reagált minden egyes ellenzéki felvetésre, nem jelenti azt, hogy ő is sértődötten fogja fogadni az ellenérveket egy-egy javaslata kapcsán.

„A vita az észérvek ütköztetése, annak érdekében, hogy a végén megtaláljuk azt a kompromisszumot, ami itt nálunk, a csepeliek érdekében a legjobb lesz az adott helyzetben”

– fogalmazott a műsorban.

A rádiós interjú második felében Erdősi Éva elsősorban arról a Csepelről beszélt, amelyet ő és a hatpárti ellenzéki összefogás elképzelt.