Csepelen száraz kóróval is lehet ütni a fideszes városvezetést

Közzétéve

Két fotóval jelentkezett Erdősi Éva, az ellenzék XXI. kerületi polgármesterjelöltje a hét utolsó napján:

A képeken egy elszáradt facsemete látható, felette pedig a következő szöveg:

A fát nemcsak elültetni kell, hanem gondozni is.

A polgármesterjelölt szerint az elültetett fák egy része kiszáradt, mivel az öntözésükről nem gondoskodtak. Nem nagy dolog, mondhatja persze a képeket nézegetve az olvasó. Ám egyfelől, ilyen “apró” dolgokon is múlik egy-egy környék komfortérzete. Másfelől, például a korábbi Szabadkikötő (ma Weiss Manfréd) út mentén már nem csak egy-egy kiszáradt fát lehet látni, hanem szinte minden második, még 2009-ben a nagy nyárfák helyére beültetett kőrisfa csenevész vagy le van pukkanva. Ezeket jó tíz éve az út szélén hagyta a fideszes városvezetés.

Amely Erdősi Éva szerint nem szolgálja az itt élőket, hanem csupán kiszolgálja a NER-t. “Október 13. napján változás jön. Nem lesz több kiszáradt fa és nem marad Németh Szilárd és Borbély Lénárd játszótere Csepel!” – ígéri.

Mivel az ellenzéki polgármesterjelölt a posztjában konkrétan is megnevezte ellenfelét, megkérdeztük tőle, hogy tényleg komolyan gondolja-e, hogy a Németh-Borbély páros tartozik felelősséggel a kiszáradt fákért. Erdősi Éva megkeresésünkre úgy reagált: természetesen tisztában van vele, hogy a fővárosi kezelésben lévő utak mentén magára hagyott növényzet gondozása leginkább a főváros dolga.

Ugyanakkor viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy Borbély Lénárd tagja volt az elmúlt öt évben a Fővárosi Közgyűlésnek, ebben a minőségében is felléphetett volna tehát az út menti növényzet rendben tartása érdekében, de nem lépett, csepeli polgármesterként pedig sajnos inkább a fák kivágásában járt élen.

Például amikor 2017 tavaszán támogatta, hogy Németh Szilárd áron alul rátegye a kezét egy értékes Hollandi úti ingatlanra, hogy ott, a Kis-Duna parti zöldövezetben húzza fel a magánalapítványa számára a jó pár fa helyét elfoglaló beton birkózócsarnokát – tette hozzá. Vagy amikor 40 fát vágtak ki két műfüves focipálya miatt szintén a Kis-Duna parton. (Mellesleg ezzel a focipályás mutatvánnyal a csepeli gyerekeseket is sikerült átvágni, akiknek ide élményparkot ígértek ide eredetileg.)

De nagyot húzott Borbély Lénárd idén májusban is, amikor a lakók beleegyezése, sőt megkérdezése nélkül kirángattak 25 tavaly ültetett csemetét a csillagtelepi Kozmosz sétányon – emlékeztetett Erdősi Éva.

(Kiemelt képünk illusztráció, az alatta lévők Erdősi Éva Facebook-oldaláról valók.)