A II. kerületi polgármester sofőrje plakátrongálást is vállal, Borbély Lénárdé csak kampányol a Fidesz mellett

Közzétéve

Elég szépen pörgött az a hétfői hír, hogy a II. kerületi fideszes polgármester, Láng Zsolt sofőrje hivatali autóval kísérte az ellenzéki plakátok rongálását. Erről Láng ellenfele, az ellenzék polgármesterjelöltje számolt be a Facebook-oldalán. Őrsi Gergely az esetről a csapata által készített videót is megosztotta, az alábbi szöveggel:

Kevés sofőr munkaköri leírásában szerepel, hogy választási kampány idején az ellenfél, a közös ellenzéki polgármesterjelölt plakátjait kell rongálnia. Úgy tűnik, a jelenlegi polgármesteri sofőr kivétel.

Aki a botrányos eset további részleteire kíváncsi, nézze meg a videót például a 24.hu hírébe ágyazva. Amiért csepeli hírblogként is érdemes foglalkozni a történtekkel, az a XXI. kerületi polgármester sofőrje. Aki, bár plakáttépkedésben nem utazik, ugyanakkor gyakran kampányol a fideszes városvezetők oldalán – hívta fel figyelmünket egyik olvasónk.

Olvasónk szerint például az alábbi, Borbély Lénárd hivatalos politikusi Facebook-oldalán található képeken is látható a polgármester hivatali sofőrje.

(Forrás: Facebook/Borbély Lénárd)
(Forrás: Facebook/Borbély Lénárd)

Az egy dolog, hogy a 2010 utáni fideszes városvezetés nem spórol a szolgálati autókba töltött üzemanyaggal. Az meg egy másik, hogy emellett még a polgármester minden bizonnyal közpénzből fizetett hivatali sofőrjének kell odaállnia Borbély Lénárd, Morovik Attila és Ábel Attila mellé.

Visszatérve az eredeti, II. kerületi hírre: ahogy az ellenzéki polgármesterjelölt plakátjainak tépkedése, úgy nyilván a fideszes elöljárók melletti biodíszletkedés sem szerepel egyetlen sofőr munkakörében sem. Ugyanakkor, mivel ez a kiállás nyilván teljes mértékben önkéntes alapon zajlik, így, hacsak nem hivatali időben történik, igazából nem törvénytelen. Csak kínos.

Az viszont már felveti a szabálysértés gyanúját, amit Papp Tünde csepeli ellenzéki képviselőjelölt posztolt ki a Facebook-oldalára durván egy hete. Amíg ő „a barátaival, családtagjaival és momentumos társaival” teszi ki a választási plakátjait, addig a polgármester a Csepeli Városgazda emelőkosaras autójának segítségével szereli fel azokat – írta.

A képen a Csepeli Városgazda emelőkosaras autója látszik. (Forrás: Facebook/Papp Tünde)