Borbély Lénárd sofőrjét is plakáttépésen kapta az ellenzék

Közzétéve

Úgy fest, az önkormányzati kampányra végleg elhatalmasodott a káderhiány a Fidesz csepeli szervezetén. Már a múltkor is Németh Szilárd jobbkeze siethetett a fideszes városvezetés segítségére, majd arra derült fény, hogy Borbély Lénárd polgármester plakátjait a Csepeli Városgazda emelőkosaras kocsijával helyezték ki.

Most pedig arról számolhatunk be, hogy a polgármester sofőrje is az ellenzék plakátjait szaggatja.

Erről értesítették a 21órát a csepeli szocialisták, akik bizonyítékul videót is küldtek az esetről:

Előzmény: a II. kerületi polgármester sofőrjével ellentétben a XXI. kerületi polgármester sofőrje szimplán “csak” kampányol Borbély Lénárd mellett – írtuk még hétfőn. Ez után jelentkeztek a helyi szocialisták, jelezve hogy tévedésben vagyunk, ugyanis a csepeli polgármester sofőrje sem rest eltávolítani ellenzék plakátjait.

Igaz, Borbély Lénárd sofőrje nem az éj leple alatt, hanem a fenti videó alapján fényes nappal tépkedte le az SZTK előtti téren azokat az öntapadós plakátokat, amivel az ellenzékiek hetek óta felhívják a kerületi lakosság figyelmét arra, hogy a Németh-Borbély páros nevével fémjelzett csepeli vezetés az önkormányzati választás előtt nekiállt kiárusítani a “családi ezüstöt”.

A kerületi képviselőtestület fideszes többsége augusztus végén rendkívüli ülésen úgy döntött, hogy 60 reklámhelyet telepítenek Csepel különböző közterületein, egyúttal azt is megszavazták, hogy ezeket 2034-ig nyomott áron adják ki a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó reklámcégnek, a Publimont Kft-nek, jelentős, az ellenzék szerint 15 éves távlatban milliárdos önkormányzati bevételtől tekintve el.

A felvételen a plakáttépő úron kívül még a videót készítő Takács Krisztián ellenzéki képviselőjelölt látható. Az esetet felvételről “közvetítő” Takács a videó kapcsán megjegyezte: az nem derült ki, hogy a sofőr Borbély Lénárd utasításra, netán szimpla szorgalomból sietett eltüntetni a Mészáros-mutyira mutató ellenzéki dekorációt. Mint elmondta: múlt pénteken reggel kilenc óra után egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy Borbély Lénárd megjelenik a sofőrjével, aki ezt követően elegánsan leszakította a Publimont-reklámhelyekre kiragasztott plakátjaikat.

Takácsék elmondása szerint hétköznap délelőtt, hivatali időben történt az eset. Ez felveti azt a költői kérdést, hogy Borbély Lénárd sofőrjének munkaköri leírásában vajon szerepel-e az ellenzéki figyelemfelhívás elleni fellépés. De az is kérdés, mekkora lehet a káderhiány a csepeli Fidesz háza táján, ha egyszer Németh Szilárd jobbkezének, máskor meg a polgármester hivatali sofőrjének kell eltüntetnie a kerület történetében példátlan botrányra rámutató plakátokat.