A csepeli Fidesz még mindig nem bírja felfogni: nem mindenkinek a hatalom a mindene

Közzétéve

Ez azokból a Facebook-kommentekből derül ki, amiket Bercsik Károly fideszes önkormányzati képviselő tett a 21óra egyik friss posztja alatt. A posztban megírtuk, hogy Erdősi Éva, a csepeli ellenzék közös polgármesterjelöltje az ATV esti műsorának vendége volt kedden, és hogy a fideszes Borbély Lénárd kihívója a műsorban többek közt arról beszélt, a megválasztásáról a csepeliek fognak dönteni október 13-án, de azt is az ők fogják eldönteni, hogy Borbély Lénárd jó polgármester volt-e.

Ez alá írta Bercsik képviselő a kommentjeit. Az egyik hozzászólása szerint például “vicces hogy Erdősi annyira súlytalan politikai értelemben, hogy csak 8. a kompenzációs listán.” Ez a csepeli Fidesz folyamatosan visszatérő mantrája, ami szerint Erdősi csak bábpolgármester lenne, és valójában az MSZP-s Szenteczky János és a DK-s Horváth Gyula irányítja majd.

Hogy éppen azok jönnek ilyen bábosdival Csepelen, akik fölött elég nyilvánvalóan ma is Németh Szilárd mozgatja a szálakat, az egy dolog. Hogy fideszes képviselő kilát-e még a kormánypárti propaganda sűrűjéből, hogy Borbély Lénárd négyemeletnyi óriásmolinóin kívül észlelt-e még valamit az elmúlt hetekben, az pedig az ő dolga.

Viszont akik nem narancsos szemüvegen át nézik a XXI. kerületet, meg úgy a világot, őket esetleg érdekelheti, hogy mit gondol a hat ellenzéki párt által is támogatott Erdősi Éva arról, hogy csak a 8. a csepeli ellenzék közös listáján. Nagyjából azt, hogy nehéz lehet azoknak, akik kizárólag a politikából élnek. “A ragaszkodás a hatalomhoz, a megélhetési politizálás sajnos csak ilyen gondolatokat tud szülni. Sajnálatos és szánalmas” – reagált röviden a csepeli fideszes mantrára az ellenzéki polgármesterjelölt.

Hozzátette: amikor felkérték, hogy vállalná-e a jelöltséget , időt kért és egyeztetett a családjával. “Hosszan beszélgetünk arról, hogy ez a feladat mivel is jár, és hogy érdemes-e ebbe belevágni. Van kialakult életvitelünk, fel akarjuk-e ezt borítani? Igen. Hiszen hittel, akarattal, egy jó csapattal változást hozhatunk és jobbá tehetjük a csepeliek életét”.

Így folytatta:

“Egy feltételem volt: a közös listán nem akarok elől lenni. Mert nem akarok képviselőként öt évig a testületben ülni úgy, hogy nem engem választottak a csepeliek. Ha ugyanis nem nyerem meg a választást, az azt jelenti, hogy újra fideszes polgármestere lesz a kerületnek.

Tudom, ez a hozzáállás felfoghatatlan azoknak, akiknek kizárólag a politika adja a megélhetését. Tiszta sor, hogy a NER csepeli kiszolgálóinak ilyen gondolat meg sem fordulhat a fejében. Tudom, ijesztő nekik, hogy elveszíthetik az egzisztenciájukat, miközben én nyugodt vagyok, mert soha nem voltam, és nem is kívánok a politika kitartottja és kiszolgálója lenni.

A hatpárti ellenzéki képviselőjelöltekkel együtt tesszük a dolgunkat: szembesítjük a fideszes vezetést a hibáival, és az elmúlt öt év mulasztásaival. Beszélgetünk a választókkal, akitől biztatás árad felénk. Bízom a változást akarók többségében”

– nyilatkozta Erdősi Éva a 21órának.

Fotó: Facebook/Erdősi Éva