Álcivil lejárató szórólapokkal bukott le Borbély Lénárd kabinetfőnöke, majd főnökével együtt felszívódtak a polgármesteri hivatalban

Közzétéve

A fideszes polgármester közvetlen munkatársának pénteki akcióját, majd lebukása utáni menekülését videóra is vette a szórólapokkal támadott Takács Krisztián.

A szórólapozásról a 21óra közvetlenül az MSZP-s Takácstól értesült, ám időközben már az RTL Klub híradója is beszámolt a botrányról. A riportban elhangzik, hogy „a csepeli fideszes polgármester kabinetfőnöke terjesztett az ellenzéki jelölteket lejárató kampányanyagot”. A csatorna közli, hogy a szocialisták videóra is vették az esetet, majd a XXI. kerületi Fidesz-irodához mentek, hogy kiderítsék, honnan terjednek a gyalázkodó szóróanyagok Takács Krisztián körzetében.

A kampányban nem az első eset, hogy ilyen típusú, “Civilek az Élhető Csepelért” kiadóval ellátott lejárató lapok kerülnek a kerületi postaládákba. A szórólapok közös tulajdonsága, hogy a szövegeik véletlenül tökéletesen megegyeznek a csepeli Fidesz által hangoztatott hazugságokkal.

A csepeli szocialisták órákon belül rendőrségi feljelentést tettek az álcivil propaganda miatt. Amit tehát Borbély Lénárd fideszes polgármester közpénzből fizetett kabinetfőnöke terjesztett . Aki, amikor a szórólapozással lebukott, egészen a polgármesteri hivatalig, azon belül Borbély Lénárd irodájáig futott Takács elől, ahol a polgármesterrel együtt egy kódzáras ajtó mögötti helyiségben pillanatok alatt felszívódtak.

Takács Krisztián pénteki kalandjának mozzanatai, a Borbély Lénárd polgármesterről, illetve bátor kabinetfőnökéről készült felvétel ide kattintva tekinthető meg. Korábbi posztunk pedig itt, amiben a Civilek az Élhető Csepelért nevű, sehol be nem jegyzett, saját Facebook-oldallal sem rendelkező szervezetről számoltunk be.