Nem nyilatkozik a csepeli Fidesz az aljas szórólapok ügyében

Közzétéve

Mélyen hallgat a csepeli Fidesz a kerületi ellenzéki jelölteket mocskoló szórólapok ügyében. Mint megírtuk, még péntek délután bukott le az illegális propaganda terjesztésével Borbély Lénárd fideszes polgármester kabinetfőnöke, akinek a partizánakcióját immár az egész magyar sajtót bejáró videófelvétel is bizonyítja.

A szó szerint csak papíron létező „Civilek az Élhető Csepelért” nevű kamu szervezet szórólapjait terjesztő polgármesteri kabinetfőnököt Takács Krisztián, a csepeli ellenzék közös képviselőjelöltje vette videóra, amint éppen az ő körzetében dobálja be a szennylapokat a postaládákba pénteken délután. Takács ez után egészen a polgármesteri hivatalig kísérte Borbély Lénárd munkatársát, aki a Szent Imre téri épületben végül a polgármesterrel együtt szívódott fel. A nem mindennapi esetről Takács Krisztián az általa készített felvételek segítségével tájékoztatta a médiát, az RTL Klub pedig a péntek esti rövid beszámolója után szombaton egy hosszabb híradós anyagban is foglalkozott a csepeli Fidesz újabb botrányával.

A fenti linkre kattintva azonnal elérhető, a XXI. kerületi botrányra a negyvenedik másodpercnél rátérő a híradós bejátszásban elhangzik: Takács Krisztián szocialista önkormányzati képviselő vette fel telefonjával a fideszes polgármester kabinetfőnökét, aki a róla szóló, kiadó nélküli lejárató szórólapokat dobálta a csepeli postaládákba.

Borbély Lénárd közvetlen munkatársa a lebukása után közvetlenül a polgármesteri hivatalba menekült, ám Takács Krisztán nem hagyta annyiban a dolgot és ide is követte, folyamatosan azt tudakolva, miért terjesztenek róla, illetve Erdősi Éva ellenzéki polgármesterjelöltről a fideszesek összevissza különböző hazugságokat.

Az RTL Klub szerette volna megszólaltatni a Fideszt az ügyben. Azonban sem Ábel Attila csepeli alpolgármester, sem a kormánypárt sajtóosztálya nem válaszolt arra a kérdésükre, hogy a Fidesz megbízásából terjesztik-e a lejárató szórólapokat.

A csatorna híradójának az MSZP csepeli elnöke viszont az esetről úgy nyilatkozott, ha a fideszes polgármester kabinetfőnöke impresszum nélküli szórólapot szór, az bizonyíték arra, hogy ez a Fidesznek a szóróanyaga. Az RTL Klub híradójának nyilatkozó Bangóné Borbély Ildikó közölte, hogy feljelentik a csepeli Fideszt.

Az MSZP-sek egyébként a kerületi Fidesz-iroda előtt nyilatkoztak az RTL Klubnak. Ide péntek délután azért mentek, hogy kiderüljön: ki a Takács Krisztiánt és Erdősi Évát lejárató szórólapok valódi kiadója. A kormánypárt irodáján készült felvétel szerint a nyitott ajtón benyitó szocialisták lépését Ábel Attila alpolgármester utóbb betörésként értékelte, illetve hogy „ami történt, az a demokratikus alapelvek sárba tiprása”.

Te jó ég, ekkora hazugságokon tán még Németh Szilárd is csak nevet! (Fotó: 168Óra.hu)

Időközben Borbély Lénárdék a polgármesteri hivatalban történtekről is előálltak a maguk hazugságokkal színezett, a valóságot erősen felülíró verziójukkal. A csepeli Fidesz hosszú évek óta hazudozó, külföldi szerverről működtetett álhírblogja Ábel Attila alpolgármesterre hivatkozva azt írta, hogy Takács “a már zárva lévő csepeli önkormányzat épületébe hatolt be „erőszakkal”, miközben ott a helyi választási iroda munkatársai a választások levezetéséhez szükséges előkészítő munkákat végezték.” Ez az állítás egyrészt már önmagában is ellentmondásos, másrészt a hivatalban készült felvételen Borbély Lénárd is feltűnik, aki Takácsot meglátva azonnal el is tűnik egy kódzáras ajtó mögött.

Szóval Ábel Attila a fenti kérdésen felül arra a kérdésre is válaszolhatna valamit, hogy

mit keresett Borbély Lénárd polgármester péntek délután, hivatali időn túl a bezárt polgármesteri hivatalban? Vagy esetleg mégsem volt bezárva a hivatal? Ki volt az a bátor, aki bezárta a polgármestert az épületbe?

Ebben a kampányban amúgy nem ez volt az első eset, hogy Borbély Lénárd hivatali alkalmazottja kampányolt a fideszes polgármesternek. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a közpénzből fizetett önkormányzati alkalmazottakkal való kampányoláson túl mennyi közpénzt öntöttek a saját maguk pofátlan önfényezésébe Borbély Lénárdék.