Vajon miért a polgármester kabinetfőnöke szórja az ellenzéket lejárató szórólapokat?

Közzétéve

Megírtuk: hallgat a Fidesz a XXI. kerületi ellenzéki jelölteket mocskoló, Csepel-szerte terjedő szórólapok ügyében. Még péntek délután bukott le az illegális propaganda terjesztésével a fideszes polgármester kabinetfőnöke. Partizánakciója aztán az egész magyar sajtót bejárta, köszönhetően elsősorban annak, hogy Borbély Lénárd munkatársának mutatványát videóra vette az őt lebuktató ellenzéki képviselő.

A csepeli Fidesz hallgatása ellenére is eléggé nyilvánvaló persze, hogy ki áll a lejárató lapok mögött. Ráadásul a szóróanyagok üzenetei véletlenül szóról szóra megegyeznek a csepeli Fidesz hosszú évek óta sulykolt hazugságaival.

Borbély Lénárd csepeli fideszes polgármester közvetlen munkatársa lendült akcióba múlt pénteken. (Fotó: RTL Klub Híradó)

De vajon miért pont Borbély Lénárd közvetlen beosztottja terjesztette a szennyes anyagot? Tény, hogy komoly káderhiánnyal küzdhet a Fidesz Csepelen, az utóbbi hetekben legalábbis egyre másra tűntek fel a kerületben Németh Szilárd és Borbély Lénárd közpénzből fizetett, önkormányzati vagy állami apparátusi emberei a helyi Fidesz politikai tevékenységét támogatva.

Ugyanakkor máshol külsős cégekkel végezteti el a Fidesz a piszkos munkát, például a hétvégén a XV. kerületben is egy szórólap-terjesztéssel foglalkozó cég alkalmazottját sikerült az impresszum nélküli, illegális lejáratóanyagok terjesztése során elcsípni. Ez az alkalmazott közvetve el is ismerte, hogy az ottani Fidesz-szervezet megbízásából szórták az ellenzéket sározó lapokat, az ügy már a rendőrségen van.

Azzal, hogy a polgármester kabinetfőnökét sikerült tetten érni a lejárató szórólapok terjesztésével, Csepelen is elég egyértelművé vált, hogy ki állhat az impresszum nélküli, kizárólag egy kamu civil szervezetet megjelölő anyagok mögött. Amely szervezet amúgy olyan szinten nem létezik, hogy még Facebook-oldala sincsen, szóval finoman szólva nem tűnik életszerűnek, hogy módjában állna egy A5-ös szórólap kinyomtatása és kiszórása több (tíz)ezernyi példányban.

Visszatérve az eredeti kérdésre: a válasz alighanem az, hogy egy ilyen munkát nem mertek külsősökkel elvégeztetni, nem minden alap nélkül tartva attól, hogy amennyiben a külsős terjesztők lebuknak az illegális szórólapokkal, esetleg eljár a szájuk, mint ahogy az a XV. kerületi esetben történt. Magyarul nem bíznak másban, csak saját magukban, ezért bízzák saját magukra a piszkos munkát Csepelen.

Takács Krisztián videóján homályba vész ugyan a polgármesteri kabinetfőnök, ezzel együtt elég tisztán látható, kik állnak az ellenzéket lejárató szórólapok mögött.