Takács Krisztián rendőrségi feljelentést tett az ellenzéket mocskoló szórólapok ügyében

Közzétéve

A hatpárti csepeli ellenzéki összefogás jelöltjeként induló szocialista önkormányzati képviselő hétfőn feljelentést tett a XXI. kerületi rendőrségen az őt, valamint a csepeli ellenzéki polgármesterjelöltet sározó illegális szórólapok ügyében – tudta meg a 21óra.

A feljelentés szövege szerint Takács Krisztián egyrészt a személyét “igaztalan állításokkal negatív színben feltüntető, impresszumot, felelős kiadót nem tartalmazó, A5 formátumú, egyoldalas kiadvány készítője és terjesztője ellen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás, valamint nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés” miatt feljelentést, egyúttal a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt bejelentést is tett a csepeli rendőrkapitányságon hétfőn.

Noha az MSZP-s képviselő mindkét tényállás esetében ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, illetve bejelentést, a lejárató lapok terjesztőinek kiléte nem kérdéses. Ahogy a 21óra is beszámolt róla, még múlt héten bukott le az illegális propaganda terjesztésével a fideszes polgármester kabinetfőnöke. Akciója az egész sajtót bejárta, mivel Borbély Lénárd munkatársának mutatványát mobiltelefonjával videóra vette az őt lebuktató Takács Krisztián.

A feljelentésben tett esetleírás szerint pénteken a kora délutáni órákban jogszerű kampánytevékenységet végzett (szórólapozás, választópolgárokkal való beszélgetés) a választókerületében a XXI. kerületi József Attila utcában, amikor arra lett figyelmes, hogy két fiatalember, ismeretei szerint a csepeli önkormányzat alkalmazottai róla szóló szórólapokat dobálnak a postaládákba.

Takács ezt tanúval is tudja igazolni, derül ki a feljelentésből. Amikor pedig kérdőre vonta őket, egymástól különválva igyekeztek kereket oldani. Az ellenzéki képviselő egyiküket, jelesül Borbély Lénárd kabinetfőnökét azonban ezt követően egészen a Szent Imre téri polgármesteri hivatal I. emeletéig kísérte, ahol végül a polgármester egy irodába beengedte és „eltűntek”.

Beadványában az ellenzéki politikus egyébként cáfolja a szórólap útján közölt, a Fidesz által lassan tíz éve mantrázott állításokat. Azt írja, a szórólapon olyan cselekménnyel hozzák közvetlen kapcsolatba, amit nem követett el, olyan eseményt tüntetnek fel tényként, mely nem történt meg, mert soha nem követett el lopást, ráadásul rabruhájában ábrázolják, miközben soha nem ült börtönben.

A Takács Krisztiánt és Erdősi Évát és a csepeli hatpárti ellenzéki összefogást lejárató szórólap egy példánya.

Bár a csepeli Fidesz péntek óta mélyen hallgat és nem válaszol arra, hogy a Fidesz megbízásából terjesztette-e a lejárató szórólapokat Borbély Lénárd közvetlen munkatársa, a szórólap állításai véletlenül pont megegyeznek Németh Szilárdék hosszú évek óta hangoztatott hazugságaival.

Takács a feljelentésében jelezte, hogy a fenti bűncselekmények gyanúja miatt nem csak közvádas, hanem magánindítvánnyal is él, így ennek keretében is kéri a szórólapok kiadójával szemben a büntetőeljárás megindítását, lefolytatását, büntetőjogi felelősségre vonását és megbüntetését.