Németh Szilárd megint migránsozott, és megint beégett

Közzétéve

Németh Szilárd migránsozni akart, de teljes képzavarba került – hozta le szerdán az Alfahír. A portál a honvédelmi államtitkár friss sajtótájékoztatójáról tudósítva idézi a csepeli fideszes politikust, aki szerint

olyan polgármesterekre, olyan képviselőkre van szükség, akik megvédik a településüket, és ezért akarnak és képesek együttműködni a Magyar Honvédséggel.

Ha Ön sem érti, hogy a gyakorlatban mi a kapcsolat egy önkormányzat és egy hadsereg között, valószínűleg nincs egyedül – jegyzi meg a cikk szerzője. A fideszes politikus szavai ugyanakkor teljes képzavarról is árulkodnak, hiszen az, hogy hány bevándorló jöhet Magyarországra, csakis a kormányon múlik; az államhatárok védelméről szóló döntésekhez sem az önkormányzatoknak, sem a parancsokat követő honvédségnek nincs köze.

Németh Szilárd pufogtat.

Egyébként a múltkor már Pintér Sándor belügyminiszter is arról beszélt, hogy önkormányzat letelepedési ügyekben nem járhat el.

Egy önkormányzat sem határozhatja meg a menekültek befogadását, ezt az állam határozhatja meg. Csak az állam folytathat menekültügyi eljárást és adhat ki letelepedési engedélyt.

mondta a belügyminiszter, egyformán meghazudtolva Orbán Viktor miniszterelnököt, nemkülönben Németh Szilárdot. Mellesleg pont Pintér, pont egy Németh Szilárdék által szervezett királyerdei lakossági fórumon beszélt arról is, hogy bevándorlásügyben

nincs rendkívüli helyzet, nincs semmiféle probléma.

De nem a fenti volt ám az egyetlen feltűnő migránsügyi kirohanás a honvédelmi államtitkár részéről az őszi önkormányzati kampányban. “Az ellenzék Csepelre is betelepítené a migránsokat” – riogatott a Facebook-oldalán pár hete Németh Szilárd egy békés szombat délelőtt. Méghozzá egy egészen szürreális fotóösszeállítással, aminek a lényege, hogy Karácsony Gergely és Erdősi Éva Budaörs felől közelítő bevándorlók betelepítésére készül.

Az mondjuk eleve rejtély, hogy a bevándorlók miért akarnának Magyarország második leggazdagabb településéről épp Csepelre bevándorolni, ahol évekkel korábban halnak az emberek, mint a főváros más kerületeiben, ahol már csak jövőre lehet időpontot kérni hasi ultrahangra, és amelynek legjobb gimnáziuma nincs az első 200-ban a friss országos rangsorban, a híres műszaki szakképzője pedig épp csak befér a legjobb 600-ba (!) a középiskolák mezőnyében.

(Fotók: 444.hu)