Kampányhajrá: Csepel-szerte fideszes aktivisták frissítik a Kubatov-listákat az ellenzék szerint

Közzétéve

A vasárnapi választás előtti napokban is nagyban frissítik a fideszesek a mozgósításukhoz használt Kubatov-listákat Csepelen – állítja az ellenzék. Bangóné Borbély Ildikó ezt egy általa készített, a Facebook-oldalára is kitett fotóval igazolta.

Ha Borbély Lénárd annyira biztos a győzelmében, akkor miért is kell még péntek este a Kubatov-listát frissíteni?

kérdezi a csepeli szocialista országgyűlési képviselő az utcákat járó egyik kormánypárti aktivista fotója fölött a Facebook-oldalán:

Posztja után felhívtuk Bangónét, aki elmondta, a képen látható fiatal lányt előbb meglepte, amikor a csepeli MSZP Kossuth Lajos utcai irodahelyisége előtt fotót készít a tevékenységéről, amit nem titkoltan Borbély Lénárd és a Fidesz megbízásából végzett pénteken délután.

A szocialista politikus közölte:

megértik, hogy nagy a pánik Németh Szilárdéknál, hogy elvesztik a 2010 óta hűbérbirtokukként kezelt XXI. kerületet, azonban a vasárnapi választáson a változást akaró csepeliek fognak dönteni, nem a kormánypárti propagandával megtévesztett és törvénytelen mozgósítással elvitt Fidesz-szavazók.

A megilletődött aktivista ránézésre valóban valamiféle listával járja a kerületi utcákat és csengeti fel a csepelieket. És nem csak ő jár el így a napokban. Az alábbi kép csütörtökön a Csepeli vagyok Facebook-csoportba került fel:

Borbély kollégái épp most frissítik a Kubatov-listát a Reggel utcában – áll a kerületi Facebook-csoportba kikerült bejegyzésben (Fotó: Facebook/Csepeli vagyok)

A fotó készítője megkeresésünkre később közölte, a képet a saját lakásának ablakából készítette, majd a lakásába felcsengető úr pedig úgy mutatkozott be, hogy “Borbély Lénárd kollégája”, és azt szeretné tudni, hogy el megy-e szavazni vasárnap.

Mint ismert, az úgynevezett Kubatov-lista egy olyan, “speciális” választói adatbázis, amelynek különlegességét az adja, hogy nem kizárólag az adott párt támogatóinak nevét és adatait tartalmazza, hanem az adott párttal nyilvánvalóan nem szimpatizálókét is – ami a magyar jog tilt. A lista névadója Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, akinek a közvélekedés szerint meghatározó szerepe volt a negatív listázás magyarországi meghonosításában.