Kampányhajrá: Erdősiék begyújtanak és felvonulnak, Borbélyék B52-vel bombázzák a csepelieket

Közzétéve

Az október 13-i önkormányzati választási kampány utolsó napján már mindkét oldalon a mozgósítás lesz a fő csapásirány.

Választások előtt egy nappal természetesen nem várható el, hogy a jelölteket állító pártok vagy pártszövetségek csendben legyenek. Ám azért az mégiscsak beszédes, hogy míg az Erdősi Éva mögött létrejött hatpárti ellenzéki összefogás egy szerény fáklyás felvonulást tart szombat este, addig a csepeli Fidesz egy zajos önkormányzati rendezvénnyel hangol majd Csepelen.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Borbély Lénárd polgármester újraválasztásán fáradozó kerületi kormánypárti szervezet nem rendez hivatalos kampányzáró eseményt. Pontosabban csak hivatalosat rendez, a Szent Imre téri önkormányzati polgármesteri hivatallal szemben. Mert afelől sok kétsége senkinek nem lehet, hogy a B52 nevű rockzenekar, valamint Irigy Hónaljmirigy közpénzből finanszírozott koncertjein a fideszes városvezetés színe java is aktívan jelen lesz. A jelenlét egyébként az ellenzék részéről is indokolt lehet, pláne az után, hogy a fideszes városvezetésnél már komoly hagyománya van a Fidesz melletti kampányolásnak.

Velük szemben a saját pénzükből kampányoló ellenzéki pártok jóval szerényebb, ugyanakkor politikailag tartalmasabb megmozdulásra készülnek. A Gubacsi híd XX. kerületi hídfőjénél fognak összegyűlni az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, a DK, az LMP, valamint a Jobbik csepeli és pesterzsébeti szimpatizánsai, ott fáklyákat gyújtanak, majd onnan a XXI. kerületre fognak átvonulni. A helyszínválasztás nyilván szimbolikus, ahogy a szónokok névsora is. A hosszú évek óta felújításra váró Gubacsi hídnál az esemény hirdetése szerint beszédet mond Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, valamint a XX. és a XXI. kerület ellenzéki polgármesterjelöltje.